Hoe lang wordt JOUW kind? Deze simpele formule voorspelt hoe lang jouw kind wordt.

0
2518
  • Erfelijkheid is een zeer belangrijke factor in het voorspellen van de lengte
  • Deze formule wordt al gebruikt sinds de 70er jaren
  • Jongere broertjes en zusjes zijn over het algemeen iets minder lang

Wil jij ook graag weten of jouw kind met kop en schouders boven de rest van iedereen uit gaat steken? Of is het waarschijnlijk dat ze wat minder lang worden als ze opgroeien?

Er is een zeer makkelijke berekening om hier achter te komen hoe lang jouw kind ongeveer zal worden.

De formule wordt al sinds de 70er jaren gebruikt en werd als eerste gepubliceerd in de New York Times. De formule voorspelt dat de meeste kinderen, niet allemaal, ongeveer de gemiddelde lengte van de beide ouders zal worden.

Hoe werkt het?

Jongens : Tel de lengte van de beide ouders in centimeters bij elkaar op en tel er 13 centimeter bij op, daarna deel je dit getal door 2 en krijg je de verwachte lengte van jouw zoon.

Meisjes : Tel de lengte van de beide ouders in centimeters bij elkaar op en trek er 13 centimeter af, daarna deel je dit getal door 2 en krijg je de verwachte lengte van jouw dochter.

Slechts een indicatie.

Deze voorspellingen zijn slechts een indicatie. Er spelen natuurlijk veel meer factoren mee in het bepalen van de lengte van kinderen. Bijvoorbeeld voeding en leefomstandigheden spelen ook zeer belangrijke rollen.

De gemiddelde Nederlander is veel groter dan de gemiddelde mens op aarde, en staat bekend als het langste volk ter wereld, dit heeft te maken met de erfelijkheid van “langheid” en de gezonde voeding die er in Nederland de standaard is. Erfelijkheid is tussen de 60 en 80 procent verantwoordelijk voor de uiteindelijke lengte die iemand bereikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here