Hoe kan ik mijn baby door laten slapen tijdens de nacht?

0
2500
Hoe kan ik mijn baby door laten slapen tijdens de nacht?
Hoe kan ik mijn baby door laten slapen tijdens de nacht?

Waarom slaapt mijn baby nou gewoon niet?

Je bent helaas niet alleen, ongeveer 25% van alle kinderen onder de 5 jaar hebben veel moeite om in slaap te komen of worden heel vaak of heel vroeg wakker. Het niet naar bed willen en wakker worden tijdens de nacht zijn de meest voorkomende problemen.

Als jouw baby of kind constant wakker wordt tijdens de nacht dan zal jouw eigen slaappatroon ook verstoord worden. Dit met als gevolg dat je zelf ook moe en futloos bent en als gevolg er af en toe helemaal gek van wordt..

Welke methoden kan ik gebruiken als ik mijn baby goed wil laten slapen?

Deze tactieken kunnen jouw baby helpen beter te slapen vanaf dat de baby ongeveer 6 weken oud is. Probeer altijd wel consequent, ook in het weekend, te blijven, dit kan heel moeilijk zijn maar geeft in bijna alle gevallen het beste resultaat om jouw baby beter te laten slapen.

Zorg dat de voedingen die de baby krijgt overdag levendig zijn en de avond en nacht voedingen rustig en kalm. Dit helpt om het dag en nacht ritme goed op gang te brengen, en de baby leert op deze manier het verschil tussen dag en nacht kennen.

Geef jouw baby de kans om zelf in slaap te vallen als deze tussen de zes en de acht weken oud is. Leg jouw baby op haar rug als ze slaperig is, maar nog wel wakker. Als je de baby in slaap probeert te krijgen met wiegen of voeden, dan kan de baby hier afhankelijk van worden bij het in slaap vallen, dit wil je niet hebben, het doel is om de baby zelfstandig in slaap te laten vallen.

Creëer samen met jouw baby een vast bedritueel, hou het zo kort mogelijk en simpel, zoals een bad, luier verschonen, pyjama aan en een kort verhaaltje of een slaapliedje. Je kunt ook proberen om jouw baby te masseren om het op die manier rustig en slaperig te krijgen. Zorg er altijd voor dat dit ritueel altijd eindigt in de babykamer en zorg er voor dat de babykamer een veilige en plezierige ruimte is voor de baby. De routine zou echt niet langer moeten duren dan 45 minuten. Geef jouw kindje een vast “veiligheid ding” zoals een knuffelig babydekentje of een knuffeltje. Als je borstvoeding geeft is het ook aan te raden om een klein beetje borstmelk op een doekje of knuffeltje te doen, baby’s hebben een heel sterk reukvermogen, de reuk van jou die aan het doekje of knuffeltje zit zal de baby kalmeren.

Wacht altijd tot jouw baby zelf in slaap valt als die ongeveer tussen de 4 en 5 maanden oud is. Als de baby huilt nadat je deze hebt neergelegd ga dan even naar de baby toe en strijk de baby zachtjes over de buik of rug en vertel de baby met een zachte stem dat alles goed is, stel de baby gerust, maar laat merken dat het echt tijd is om te gaan slapen. Verlaat dan de babykamer en wacht even een paar minuutjes, ga dan weer even kijken, dit stelt de baby gerust en laat je merken dat je in de buurt bent.

Als de baby ouder is dan zes maanden, dan zou je de zogenaamde gecontroleerde huilmethode kunnen gebruiken. Dit betekent dat je de baby een paar minuten laat huilen voordat je terug gaat naar de babykamer, maar dat je de tijd tussen het teruggaan steeds iets verlengt. Je moet echter baby’s nooit en te nimmer voor lange perioden laten huilen tijdens de nacht.

Probeer altijd de rol van het geruststellen te delen met jouw partner zodat jullie beiden in staat zijn om de baby gerust te stellen en in slaap te laten vallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here