Nieuwe studie wijst uit dat eten tijdens de bevalling een positieve invloed heeft op de bevalling.

0
1275

Een bevalling is een van de meest fysiek veeleisende activiteiten die vrouwen ondergaan in hun leven, maar het is al jaren dat vrouwen worden ontmoedigd om iets te eten tijdens de lange uren van de bevalling. Sommige vrouwen hebben korte bevallingen en duren slechts een paar uur, maar er zijn veel vrouwen die meer dan 24 uur moeten doorstaan ​​voordat ze eindelijk hun baby kunnen verwelkomen, en velen van hen eten niet tijdens de lange bevalling.

Een nieuwe studie toont dat bevallende moeders kunnen profiteren van een lichte maaltijd tijdens de bevalling, deze geeft ze de energie die ze nodig hebben voor een dergelijk fysiek veeleisend proces. CBS News deelt het nieuws dat de motivering voor het niet toestaan ​​van vrouwen om te eten of te drinken tijdens de bevalling komt voort uit medische praktijken, zoals het gebruik van anesthesie, die al lang achterhaald zijn.

Ze melden dat uit een studie van de Amerikaanse Vereniging voor Anesthesiologie blijkt dat de meeste gezonde vrouwen zouden kunnen profiteren van een lichte maaltijd tijdens de bevalling. Zij analyseerden recente studies en concludeerde dat ‘vrouwen die aan het bevallen zijn dezelfde soort energie en calorieën gebruiken als een marathonloper. Als ze niet voldoende calorieën binnenkrijgen gaat het lichaam vet verbranden om aan energie te komen, dit kan leiden tot minder sterke weeën en dus langere bavallingen.

Wat denken jullie? Zou je wilt eten tijdens de bevalling of hou jij het bij water en ijsklontjes?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here