Blog : Dubbel jackpot of loos alarm?

0
769

Na een turbulente periode hoop ik inderdaad dat het “fasten seatbelt sign” binnenkort uit kan! Zoals een oud collega dit zo treffend verwoordde.

Er staat een straf windje op Mallorca en met een smak landt ons vliegtuig na zo’n twee uur vliegen op de landingsbaan van het zonnige eiland. Waarschijnlijk werd de tweelingbuggy met zo’n zelfde smak op de baggageband gegooid, want tjilpende bandjes rijden we vervolgens naar de bali van de autoverhuur.

Inderdaad was het een opluchting toen de stoelriemen los mochten, nadat ik alle 40 Schleig diertjes vakkundig onder, tussen en naast de kleverige vliegtuigstoelen had uitgevist. Ook de 3 aan flarden gelezen kindertijdschriften (vakantiecadeautje!) hadden hun dienst meer dan bewezen, evenals ieders persoonlijke lunchpakketje met stickers.. Uiteraard was er nog de Ipad met filmpjes, maar die wordt meestal ingezet als joker als ons 3-talige zangrepertoire (of een van ons) uitgeput is.

De vlucht zonder kleerscheuren overleven was al een overwinning, terwijl we voor het eerst met onze vijfkoppige familie op vliegvakantie gingen..

Bij het inchecken was ik nog iets te voorbarig eerder die dag om mijn kruiwagen met sprinkhanen direct los te laten.. Ze moesten immers een flink potje bewegen alvorens zo’n uur lang in het vliegtuig te worden vastgesnoerd. Voor ik het wist kroop er één achter de incheckbalie, de ander op de baggageband en de oudste trok aan een brandblusser. Iedereen werd tijdelijk teruggefloten, om even later na de douane, elders de vertrekhal onveilig te maken. Dit keer ieder met hun vrolijke SkipaHop rugzakjes voorzien van lange riem.

Omdat we maarliefst met zijn zessen zouden zijn, met schoonmoeder erbij, hadden we een AirBnB huisje gehuurd met 4 slaapkamers en een tuin. Voordeel hiervan is dat vaak kinderbedjes en stoelen beschikbaar zijn en ook magnetron en overuren draaiende wasmachine aanwezig waren. Handig!

Onze oudste zoon -zijn 3 gloednieuwe zwembroeken ten spijt- deed niets liever dan poedelnaakt over het strand rondrennen. En niet alleen rennen, zijn zindelijkheidstraining maakte sprongen vooruit! Waar het normaal gesproken vaak loos alarm is na het uittrekken van een 10-delig schooluniform.

Van Ugo wist ik nog dat de eerste kennismaking met zo’n wit zandstrand vergezeld van scheppen, harken en vormpjes er onbedwingbaar apeteitelijk uitzag.. 

Nog veel smakelijker natuurlijk als je je dampende baby dan in zo’n krap, warm vliegtuigtoiletje tot zijn nek toe moest verschonen.

Dit keer was het ook Dubbel Jackpot! 

Maar gewapend met reservekleding hebben we de test doorstaan -nog voor we in welk vervoermiddel dan ook gingen- op het invalidetoilet.

Bijzonder handig als je nog twee kinderen even moet parkeren.

Onverhoopt hadden we ook een regenachtige dag en mijn steen en been klagende Mediterrane schoonmoeder vrolijkte behoorlijk op toen ik voorstelde naar het grootste overdekte winkelcentrum op het eiland te gaan.

Toen wist ze waarschijnlijk nog niet dat er geen 5 minuten shoppen aan te pas zou komen! Dat de jongens eerst zo’n twee uur lang wilden uitrazen in de uitgestrekte gangen. Om vervolgens alle drie hongerig op hun lunch aan te vallen, de tafel en weide omtrek in een slagveld achter latend. En tenslotte rond 14u gemeenschappelijk in slaap te vallen. Waarna wij natuurlijk nog moesten lunchen, want een broodje uit het vuistje klinkt voor een Fransman als beschamende armoede.

En daarna… Brak zowaar de zon door, joepie strandweer!

Thierry en ik moeten elkaar zo ongeveer weer aan elkaar voorstellen aan het eind van elke drukke week, dus het is een ongekende luxe om tijdens de vakantie ook weer eens een middag of avond als stel samen te zijn! 

De terugreis verliep aanvankelijk iets minder soepel door 45 minuten vertraging voor het opstijgen en ik in no-time door de lunchvoorraad heen was. Maar daarna vielen ze nagenoeg alle drie uitgeput maar voldaan in slaap.

En al duurt het nog wel even voordat het “fasten seatbelt” sign uitgaat (nog geen onderzoeksresultaten borstknobbel) deze ontspannen vakantie nemen ze me niet meer af!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here