Blog : Lunch Clubs

0
738

Moeder op schoolplein: ‘Ik moet eigenlijk even uit gaan zoeken voor wat voor lunch clubs ik Henry kan opgeven.’

Ik: ‘Tsja….uhh…Lunch clubs? Zijn die er dan? Maar wanneer moeten ze dan eten?’

Moeder op schoolplein: ‘Ja, Charlie uit year one doet Frans geloof ik maar er is ook gymnastiek en schaken enzo. Past allemaal precies, ze eten even snel en daarna meteen naar zo’n club’

Ik: ‘hmm ja als je denkt dat hij dat leuk vindt…go for it!’

Deze converstatie had ik nog niet verwacht vandaag. We hebben net onze kindjes afgezet voor hun eerste volle dag op school OOIT dus lunch clubs zijn nog een beetje een ver van mijn bed show. Vorige week mochten ze iedere dag van 8.45 tot 13.15 zodat ze een beetje konden wennen aan de routine en warme lunch die hier standaard is. Tenzij je een packed lunch oftewel boterhammetjes wilt meegeven; maar daar ben ik te lui voor. Wat was ook alweer mijn streven? ‘Hoe houd ik mijn kinderen een beetje nederlands in Londen?’ Whoops – massive fail #1! In ieder geval, vandaag blijven ze dus de hele dag. Niet dat onze zoon daar van wakker heeft gelegen maar toegegeven, het is wel weer een kleine mijlpaal in zijn, of misschien eigenlijk meer mijn leven. Hoewel, als ik daar te lang bij stil moet gaat staan kom ik nergens meer vandaag. Move on woman!

Ja, dat is de bedoeling, maar terwijl andere moeders op het schoolplein dus blijkbaar al bezig zijn met het organiseren van lunch en after school clubs voor hun kinderen (en daar kom ik vast nog wel een keer op terug want daar moeten we op ten duur ook vast aan gaan geloven) pingt mijn
telefoon: *parentmail*

Subject: Unit cake sale

Dear parents

It is the time again when we are asking for some yummy baked donations for the Disney Cake Sale. If you can help, please bring the cakes at the end of school day this Friday.

Many thanks for all the support 🙂

Ok…hmmm… Disney Cake Sale? Cake sales deden ze ook op de creche waar mijn aangebrande cake in de vorm van een konijn uiteindelijk uit pure medelijden door een van de leraressen werd gekocht: bakken is niet helemaal mijn forté wat een beetje jammer is in een land dat van cake sales en Great British Bake offs aan elkaar lijkt te hangen. Maar deze mail komt toch vrij vroeg al in het schooljaar als je het mij vraagt…. En dan ook nog een thema? Die moet ik even in mijn agenda zetten. Of, andere optie, deleten? Ik probeer te beslissen terwijl ik me richting het hek van het schoolplein begeef waar het zeer intimiderende schoolhoofd iedere ochtend alle leerlingen bij naam welkom heet en vervolgens net zo lang blijft staan tot alle ouders het plein weer hebben verlaten. Haar aanwezigheid werkt als een malle; geen ouder kan haar priemende ogen lang verdragen en om 8.46 is het plein zo goed als leeg. Ik mompel snel een ‘enjoy your morning’ terwijl ik haar passeer en hoop dat ze niet ook nog gedachten kan lezen. Voor de zekerheid zet ik de cake sale maar in mijn agenda.

Terwijl ik mijn dochter in de bakfiets worstel klinkt een nieuwe ping! *parentmail*. Serieus?

Subject: Bag2School

Dear all

Bag2School donations will be collected on Wednesday, November 18th, by 9am.

Many thanks for your continuous support.

Ik heb geen idee wat Bag2School precies is. Bovendien vindt het pas plaats in november. Ik vertrouw erop nog wel een herinneringsmail te krijgen. Ergo: delete! Lekker begin van dag 1 zeg, ik denk dat ik maar een nieuw mapje ’parentmail’ in mijn Outlook moet gaan aanmaken, anders voorzie ik chaos. Mijn kind moet natuurlijk wel een positieve reputatie krijgen op school – en dat zal toch echt een zekere mate van betrokkenheid van mij vergen. Misschien dat ik zo even wat taartrecepten kan gaan googlen..

Als ik thuis ben en vervolgens mijn dochter naar haar creche om de hoek heb gebracht maak ik snel een bakkie voor mezelf. Het is immers 10 uur: koffietijd. De eerste officiële school run is achter de rug en is succesvol gebleken: de kinderen waren blij om te gaan en ik was overal op tijd (yes! – punctualiteit is niet mijn sterkste punt namelijk). Terwijl ik mijn koffie drink en een to do lijst maak voor deze ochtend valt mijn oog op Peter Rabbit – de favoriete knuffel van mijn zoontje. Toen hij vanmorgen hoorde dat ik de hele ochtend ‘met mijn eentje’ zou zijn omdat zowel hij als zijn zusje naar school gingen had hij zoveel medelijden met me dat ‘bunny’ vandaag niet op zijn bed ging passen maar mij gezelschap kwam houden. Ok, ik begrijp dat mijn zoon de komende maanden en jaren van pure kleuter in een ‘street-smart’-achtig ventje zal veranderen maar vandaag is hij nog gewoon mijn kleine mannetje, die voor het eerst een echte lange dag op school heeft. Lunch clubs? After school activititeiten? Dat komt op mijn to-do lijst: t.z.t!

Engelse schoolsysteem:

Groep 1 = reception year

Groep 2 = year 1

Groep 3 = year 2 etc

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here