Baby buik & rug drager of draagdoek?

0
1742
Draagdoek of babydrager
Draagdoek of babydrager

Draagdoeken en buik & rug baby dragers & draagzakken zorgen er voor dat jouw baby dicht bij je is en dat je toch je beide handen vrij hebt voor andere activiteiten. Sommige ouders vinden het zelfs fijner en gemakkelijker om te winkelen, te wandelen of zelfs huishoudelijk werk te doen met de baby in een draagdoek of een carrier.

Als je 2 kinderen hebt, kunnen draagdoeken en carriers je de kosten van een extra kinderwagen of een duo kinderwagen. De jongste kan lekker tegen je aan dragen en de oudste kan lekker naast je lopen of lekker in de eigen kinderwagen zitten. Babies vinden het over het algemeen heel erg fijn om in een draagdoek of een baby drager & draagzak te worden vervoerd en vallen dan ook meestal lekker in slaap tijdens het dragen!

Babydragers

De babydragers & draagzakken die geschikt zijn om de baby op de buik te dragen zijn geschikt om te gebruiken als de baby ouder dan een maand oud is. De zogenaamde Drop-In babydragers zijn er in een enorm aantal variaties en kleine babies worden met het gezicht naar de ouder toe gedragen de wat oudere babies kunnen lekker vooruit kijken en de wereld ontdekken. Babies kunnen in dit type babydrager gedragen worden tot ongeveer 9 maanden, het ligt er een beetje aan hoe groot de baby is.

Voordelen van een babydrager & draagzak

  • Babydragers en draagzakken zoals bijvoorbeeld die van BabyBjörn hebben veiligheid gespen en clips, draagdoeken hebben deze over het algemeen niet.

Nadelen van een babydrager.

  • Het er in en het uitkrijgen van de baby heeft over het algemeen wat oefening nodig en als je alleen bent is het lastiger te doen dan als je het met z’n tweeën in de drager moet stoppen.
  • Oudere babies willen over het algemeen wat meer bewegingsruimte en deze komt men in de babydragers over het algemeen iets tekort als het het vergelijkt met een draagdoek.

De veiligste en bekendste babydragers in Nederland kan je het voordeligste kopen bij bijvoorbeeld Prenatal of BabyPark.

Draagdoeken

Draagdoeken zijn over het algemeen gemaakt van stof, meestal katoen, de beste maten en stoffen draagdoeken koop je bij Draagdoek.nl . Ga altijd voor een katoenen versie, dit is prettiger voor de baby omdat het beter ademt dan kunststof varianten. Draagdoeken kunnen worden gedragen met de baby of het kind in verschillende posities. De draagdoek gaat over je schouder en je draagt de baby in een wieg positie. Baby’s worden over het algemeen op de buik gedragen en de wat oudere baby’s kunnen op de rug of zelfs op de heup worden gedragen.

Tip : Draagdoeken moeten zo worden gepositioneerd dat de draagdoek de baby zijn/haar hoofd, nek en rug ondersteund, maar moeten niet te strak worden ingebonden.

Voordelen van de draagdoek.

  • Het houdt jouw baby dichtbij, veilig en geborgen tegen jouw lichaam.
  • Je kan een slapende baby heel erg gemakkelijk in de draagdoek krijgen als hij/zij in slaap is gevallen op je arm.
  • Heel belangrijk is ook dat de draagdoek over het algemeen vele malen meer draagcomfort geeft dan een babydrager en dat het veel minder druk geeft op je rug.
  • Als je heel handig bent met het omdoen van de draagdoek is het heel makkelijk om de baby in de borstvoeding positie te krijgen en met de baby in de draagdoek te voeden.

Nadelen van een draagdoek

  • Voor wat oudere babies kan het wat te beperkt zijn
  • Sommige te zachte en te kleine draagdoeken zijn lastig veilig vast te maken.

De veiligste en bekendste draagdoeken in Nederland kan je kopen bij www.draagdoek.nl of bijvoorbeeld via Prenatal of BabyPark.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here