Blog : Verrassing!!

0
2186

Hier begint mijn aller-aller-aller-eerste blog EVER! Ik zal me kort even voorstellen;

Ik ben mandy en al vanaf 1981 heel gemiddeld (volgens de nederlandse standaard) en dat vind ik hartstikke oké. Op de basisschool scoorde ik gemiddeld, op de middelbare school haalde ik gemiddelde cijfers en net als gemiddeld Nederland voltooide ik een MBO opleiding. Zo rond mijn 23e ging ik samenwonen en zelfs mijn eerste zwangerschap was gemiddeld; met 29,4 jaar kreeg ik mijn eerste kindje. Een heel lief meisje dat na een gemiddelde draagtijd geboren werd.

Tot 26 november 2012, de datum dat we voor een termijnecho naar het ziekenhuis gingen want wij verwachtten ons tweede kindje! Tot mijn grote schrik, bleek onze tweede spruit gezelschap te hebben van onze nummer drie. Daaaaaaag gemiddelde! ; Kans van 1 op 250 om een monochoriaal diamniotische gemelli te mogen dragen. 1 bevrucht eitje, 1 vruchtzak en 1 placenta. Die eerste schrik bleef wel een tijdje schrik, want om heel eerlijk te zijn stond ik niet vooraan toen de tweelingen verdeeld werden. Ik vond het doodeng en de gynacologen maakten het niet veel aangenamer, want deze bleven mij bij elke controle (en die had ik bijna elke week) erop wijzen dat dit een risicovolle zwangerschap was. Daar sta je niet bij stil wanneer je het spiraal laat verwijderen!

Tijdens de 6 spannende en fysiek zware maanden die erop volgde heb ik veel geleerd over tweelingen, de kracht van mijn eigen lichaam en de privé levens van het verplegend personeel in het ziekenhuis. Ik werd voor bijna ALLES opgenomen en de laatste weken zelfs nonstop. Maar met succes, want na 36.3 weken (ja ja, dat is heel gemiddeld) werden mijn twee identieke jongens geboren en daarmee begon ook een groot avontuur. Een avontuur van werkeloosheid, een puberende peuter en een huilbaby. Een avontuur van 18 maanden gebroken nachten, vooroordelen en ongevraagde meningen. Een avontuur vol onverwacht lieve vrienden, familie en drie hele goed gelukte kinderen (al zeg ik het zelf)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here