Blog : Nijntje, lief klein konijntje..

0
1579
Nijntje, Nijntje, lief konijntje
Nijntje, Nijntje, lief konijntje

Nijntje,lief klein konijntje

Het is iedere dag weer een kunst om blij en gelukkig op school te komen, en vooral optijd. Toch lukt het mij bijna altijd om optijd te zijn. Soms zonder tassen, soms met tassen.Soms zonder gymtas, en heel soms met de verkeerde tas.Dat laatste heeft heel veel indruk gemaakt op onze dochter en ook op mij.

Aangekomen opschool, kijk naar de tas van Isa en ik zie dat ik de verkeerde heb ingepakt, oeps de Nijntje tas van haar zusje.Isa is 4 jaar en sinds ze op school zit is ze enorm in de kleuter pubertijd geraakt, echt heel gezellig. Ze zegt tegenwoordig gerust tegen de meneer van de ETOS die ontzettend druk en prachtig een cadeautje aan het inpakken is voor ons, soow hey wat ben jij sloom zeg.Ik wil graag naar huis, zonder enkele gene. Maar haar moeder destemeer.

Ik hoop natuurlijk dat ze het niet opmerkt, ik pak gauw Loek uit de auto en hoor ineens iemand met een zeer hoge emotionele stem schreeuwen, je hebt de verkeerde tas mama, van Nijntje!!het raakt haar diep, en mij ook, we waren zo mooi op tijd. Ik zeg heel rustig dat is niet zo handig van mama, maar het is niet erg lieverd hij is leuk roze met een leuk witkonijn, in de hoop dat ze zich er snel overheen zet.

Maar Isa komt niet de auto uit. Ik ga absoluut niet met deze tas over straat. En voor ik het weet staat ze toch stampvoetend naast de auto met de tas op grond. Haar zusje zegt lief, hij is toch leuk Isa?? Leuk,leuk hij is hartstikke kinderachtig.Ben ik eindelijk een kleuter moet ik met deze peutertas naar school. Noor en Isa schelen qua leeftijd een jaar en 4 maand dus je zou denken dat daar niet een enorme generatiekloof tussen zou zitten. Maar daar zit ik weer volledig naast.Ik zeg Isa hoe gekker je doet des te meer je opvalt, loop nou maar gewoon mee ik til de tas wel. Ze loopt mokkend 10 meter achter me,om vooral niet met de tas geconfronteerd te worden. Aangekomen in de school kijkt ze gespannen omzich heen alsof ze een enorm explosief in haar tas heeft. Ze hangt snel haar jas over Nijntje, niemand heeft het gezien, gelukkig ze kan weer ademen.En ze loopt braaf de klas in, jippie.

S,middags komt haar broer uit school, hij pakt netjes zijn tas uit en haalt er een mooi roze HELLO KITTY broodtrommeltje uit. Ik zeg, had je die mee naar school? Ja ik kon vanmorgen even geen andere vinden, en had geen zin om lang tezoeken. Oke, en zei iemand er nog iets van? Jazeker,de hele klas lachte me uit!! Maar jammer dan……….

En soms kun je je schoenen ook even niet zo snel vinden,en ga je gewoon lekker voor gemak…….

Lekker Makkelijk
Lekker Makkelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here