Blog : Gelukkig, Nieuw schooljaar!

0
1740
weer naar school
Weer naar school

Vanmorgen was het dan zover. Om iets voor half 8 ( nog voor de wekker ) kwam ons boefje de slaapkamer binnen wandelen. “Mama? Vandaag moet ik weer naar school toch?” Met een wellicht iets te opgewekte humeur antwoordde ik: “ja lieverd, vandaag moet je weer naar school. De vakantie is weer afgelopen. Heb je er zin in?”

Nou, reken maar dat hij er zin in had! Ondanks een aantal veranderingen die hem te wachten stond, wist hij niet hoe snel hij zijn broodje naar binnen moest werken en zijn drinken moest opdrinken. Zijn kleren had hij dan ook binnen een record tempo zelf aangetrokken. Ik stond er met verbazing naar te kijken toen ik zijn gepakte tas op tafel neer zette. Eenmaal klaar, legde ik hem nogmaals de veranderingen uit.

Dit schooljaar beginnen ze bij ons voor het eerst met een continue-rooster. Dat betekent, van 08:15 tot 14.05 naar school, 2 pauzes en dus niet meer tussen de middag thuis komen voor een broodje. Maar dat was niet het enige, ook zou hij een andere juf krijgen en zou hij niet meer bij dezelfde kindjes in de klas komen, ook niet meer bij zijn ‘grote liefde’. Toen ik hem dit vertelde bleef hij gelukkig positief en had hij nog steeds heel veel zin om naar school te gaan. Toen we steeds dichter bij school kwamen, werd hij echter steeds rustiger en vroeg hij me steeds of ik zijn hand vast wilde houden.

Toen we in school waren stonden we ook nog eens bij het verkeerde klaslokaal. Ze hebben dit schooljaar 2 groepen met groep 1 en groep 2 leerlingen door elkaar. Het niet herkenbare gezicht van de nieuwe juf hielp niet echt mee met al deze veranderingen en hij werd helemaal verlegen. Ik stelde hem gerust en zag toen er nog meer kinderen de klas in kwamen (die hij wel kende ) dat hij weer wat meer op zijn gemak was. Ik ben, nadat hij zijn stoel had gevonden naar buiten gelopen. Daar zag ik, terwijl ik nog even zwaaide, dat hij met wat andere kinderen alweer zijn eigen spontane, sociale zelf was. Met een gerust hart liep ik weer terug naar huis.

Hoewel het voor kinderen weer even wennen is dat het nieuwe school jaar is begonnen, is dat voor de ouders net zo goed wennen. Zes weken heb je de kinderen om je heen gehad, je gaat op vakantie, gaat dagjes weg, een verjaardagje hier, een paar nachtjes uit logeren daar en natuurlijk geniet je van de tijd dat je ze om je heen hebt en helemaal als je ze ziet genieten van de leuke dingen die je met ze onderneemt en van de momenten die je samen met ze kunt beleven. Maar hoe heerlijk die momenten ook zijn, zo kan ik eerlijk gezegd ook weer heel erg genieten van het feit dat de kleine man weer naar school is en ik net even wat meer tijd heb om mijn eigen dingen te kunnen doen. Is dat erg dat je dat zo voelt of denkt? Nee hoor, helemaal niet! Je bent er zelf toch ook nog? It’s all about balance! De tijd die je kindje op school spendeert kan jij gebruiken om te werken, of als je als ik, een fulltime huismoeder bent; het huishouden doen, knutselen, bloggen, dingen in en om het huis veranderen, lezen etc. Als je je kindje dan weer hebt opgehaald kan je weer alle aandacht besteden aan je kleine.

Waar ik wel benieuwd naar ben:

Wat hebben jullie gedaan in de vakantie?
Ben je ook wel weer blij dat je kind(eren) naar school zijn? (wees eerlijk 😉 )
Hoe spenderen jullie je dagen nu de kids weer naar school gaan?
Van deze moeder naar mede moeders…

EEN HEEL FIJN NIEUW SCHOOLJAAR!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here