Vanaf 1 oktober is het verboden te roken met minderjarige in auto in Engeland

0
1122

Goed nieuws voor de longen van de kinderen in Engeland en Wales. Er mag vanaf 1 oktober niet meer in een auto gerookt worden als er iemand jonger dan achttien jaar in zit. Zou deze regel ook in Nederland moeten worden ingevoerd?

De wet geldt niet alleen voor de bestuurder van de auto, maar ook voor een bijrijder. Als de Engelse politie ziet dat een van beide rookt terwijl er een minderjarige in de auto zit, kunnen politie agenten zowel de bestuurder als de roker (als dat tenminste niet dezelfde persoon is) een boete van vijftig pond opleggen, omgerekend zo’n 70 euro. Van ons zou deze boete nog veel hoger mogen zijn, het is namelijk vreselijk vies en ongezond voor de ongewild mee rokende kinderen.

Uitzonderingen

Er zijn twee uitzonderingen op de regel: zeventienjarige bestuurders die alleen in de auto zitten, mogen wel roken en ook in een cabriolet met het dak open is het toegestaan, zelfs als er minderjarigen aan boord zijn. Verder maakt het niet uit in wat voor voertuig er gerookt wordt (of het nou een personenauto, een vrachtwagen, een bus of iets anders is), als er minderjarigen aanwezig zijn, mag het gewoon niet. Ook niet als de ramen open zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here