Blog : Kids, één groot avontuur

0
1013

Mijn eerste blog op Mamapagina.net: wat heerlijk om te schrijven over mijn leven als trotse mama van een tweeling van negen maanden. Een groot avontuur, dat al bij de zwangerschap begon. Precies een jaar geleden zat ik met een toch al dikke buik mijn zwangerschapservaringen op te schrijven in de tuin, nu kruipen onze meisjes over het gras… in diezelfde tuin.

Terwijl ik naar hun kijk denk ik terug aan het hele begin. Het is toch even schrikken als je hoort dat je geen 1 maar 2 baby’s krijgt. Van 0 naar 2, het is een behoorlijke verandering.

In één klap moet je twee kinderen opvoeden. Hoe gaan we dat allemaal doen?! Ook al was de start spannend, Maud en Femm werden bij 34 weken geboren en hebben de eerste weken op de couveuseafdeling gelegen, het gaat opvallend goed met ze. We hebben twee mooie, vrolijke meisjes die druk kletsen, samen spelen, lachen, zitten en ja, soms ook al ruzie maken. Want eerlijk delen is ook voor tweelingen niet altijd gemakkelijk en ze zijn ook écht niet altijd beste vriendjes. Want pak ik Femm eerder uit haar bedje, begint Maud te huilen en ja, is Maud dit keer als eerste aan de beurt, raakt Femm overstuur. En wanneer de één als eerste kan tijgeren, zorgt de ander dat ze het ook zo snel mogelijk kan want waar je zus is en bij kan, daar wil je ook zijn. Ach, zo ontwikkelen ze al flink wat doorzettingsvermogen.

Aangezien onze meiden een soort van attractie zijn (en structureel door elkaar worden gehaald), hoor ik een paar keer per dag “Het is vast erg druk?”. Ja, we zijn lekker bezig, proberen zo goed mogelijk een ritme te creëren en het woord “multi-tasken” staat voor in mijn woordenboek. Maar dit herkennen andere ouders vast ook. Want papa’s en mama’s: voordat we aan dit grote avontuur begonnen, hadden we geen idee toch? We hebben heel wat te delen! Ik moet meteen weer denken aan het filmpje: “People with no kids don’t know” van cabaretier Michael McIntyre. De moeite om even te kijken. Enjoy!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here