Blog : Hallo? Hallo, wie is daar?

0
919

De deurbel gaat. Mijn zoontje van 4 komt de trap aflopen. ‘Hallo? Hallo, wie is daar?’, hoor ik hem vragen als ik naar de voordeur loop. ‘Dat is de postbode die mama’s pakketje komt brengen’, zeg ik tegen mijn nieuwsgierig aagje die al samen met mij bij de voordeur is komen staan. Ik pak het pakketje aan, zet mijn krabbel in het apparaat en wens de beste man een fijne dag. Ondertussen heeft mijn deugniet het doosje al uit mijn handen gegrist en loopt er vrolijk mee rond te zwaaien richting de keuken. ‘Mama, mag ik hem open maken?’ ‘Ja, hoor lieverd dat mag wel, zal ik een beginstukje maken?’ ‘Nee-hee, dat kan ik zelf wel’, word mij toegesnauwd. Na een tijdje van oe-en en ah-en heeft hij het dan eindelijk open. ‘Het is een boek. Alsjeblieft mama, ik hoef hem niet.’ Het is het boek Schrijven Kreng! van Lisette Jonkman, die ik een paar dagen geleden had besteld.

Al vanaf het moment dat ik vier jaar geleden moeder werd ben ik naast het fulltime moederen en de huisvrouw uithangen toch ook altijd op zoek geweest naar iets wat IK echt leuk vind om te doen en waar IK voldoening uit haal. Voor mij is dat schrijven. Ik kan mijn gevoelens erin kwijt, ik heb eigenlijk altijd mijn gedachten beter op papier kunnen zetten dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Door mijn beste vriendin werd ik gewezen op de oproep dat MamaPagina nog bloggers zocht. Ik heb gelijk een e-mail gestuurd en hier zit ik, achter mijn laptop te doen wat ik het allerleukst vind! Zoals al te lezen viel heb ik een aardig wijsneuzerig* zoontje van 4 jaar, die Jesse heet. De ervaringen waarover ik zal schrijven, zullen 9 van de 10 keer betrekking hebben op iets wat hij heeft gezegd of gedaan. Ook zal ik naast het onderwerp opvoeding andere wat meer luchtige topics aanhalen, dit met een gezonde dosis humor.

Mijn naam is Bianca, ik ben 27 jaar en vanuit Smilde (een dorpje in het mooie Drenthe) zal ik jullie op de hoogte houden van het wel en wee, in en rondom ons gezinsleven.

*Wijsneuzerig; een kleine meid/ jongen die vanuit het niets heel wijs en nieuwsgierig uit de hoek kan komen. Het woord komt nog niet voor in de Dikke Van Dale maar voel je vrij om hem te gebruiken wanneer nodig 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here